DİJİTAL TEKNOLOJİ ÇOCUKLARI (DIGITAL TECHNOLOGY CHILDREN)

Anasınıfı öğretmenimiz Ebru BAHADIR ve öğrencileri ''Dijital Teknoloji Çocukları'' eTwinning projesine katıldılar.Bu projemizde dijital teknoloji ile ilgili her şeyi inceleyip teknolojinin ne zaman yararlı ne zaman zararlı olduğunu öğrencilerimizle ortaya koymaya çalışacağız.

Teknoloji her geçen gün hem anne-babaların hem de çocuklarının üzerindeki etkisini sürdürmektedir.Bunun altında yatan neden ise teknolojinin insan hayatını kolaylaştırması,insanlara zaman kazandırması,uzakları yakınlaştırması,bilgi paylaşımını sağlaması,eğlenerek zaman geçirmeye olanak vermesidir.Günümüzde çocuklar ve ergenler hem geleneksel hem de modern teknolojiyle iç içe büyümektedirler.Televizyon gibi geleneksel teknolojilerin kullanım süresindeki artışın ve izlenen içeriklerin çocukların gelişimi ve sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilinmekle birlikte son yıllarda daha da yaygınlaşan bilgisayar,tablet ve akıllı telefon gibi modern teknolojik cihazların kullanımının da çocuklar için hem yararlı olduğu hem de sağlık riskleri taşıdığı yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.

29-11-2023

Yayın: 29.11.2023 - Güncelleme: 29.11.2023 15:39 - Görüntülenme: 14